Hoe werkt bijtelling en waarom maakt het uit bij de aanschaf van een Volvo youngtimer?

Wanneer moet ik bijtelling betalen?

Als zakelijke rijder moet je bijtelling betalen voor het privégebruik van je auto. De Belastingdienst ziet het privégebruik namelijk als een vorm van loon, waarover belasting moet worden betaald. Hoeveel je moet betalen, hangt af van de CO2-uitstoot en de leeftijd van de auto.

 

Waarom is bijtelling voordeliger bij een youngtimer?

De Belastingdienst gaat bij het berekenen van de bijtelling uit van de nieuwwaarde van de auto. Voor auto’s die ouder zijn dan 15 jaar, de zogenoemde youngtimers, maakt de Belastingdienst een uitzondering. Bij youngtimers betaal je bijtelling over de werkelijke waarde van de auto. En dat scheelt vaak een hoop geld.

 

Waarom zijn youngtimers van Volvo geschikt als zakelijke auto?

Volvo loopt op comfort en levensduur altijd al voor op andere merken. Zelfs Volvo’s met 400.000 kilometer op de teller kunnen in principe, wanneer goed onderhouden, nog jaren meegaan als dagelijkse auto. Met een youngtimer van Volvo valt de belasting dus voordeliger uit, terwijl je niet in hoeft te leveren op rijcomfort.

 

Is dat alles?

Bij de berekening van de precieze bijtelling komt nog iets meer kijken. Als je exact wil weten hoeveel bijtelling je moet betalen bij je nieuwe auto, raden we aan dit na te vragen bij een boekhouder. Dat kan bij die van jou, maar ook onze eigen boekhouder Vincent biedt dit aan voor onze klanten.

Neem contact op met onze boekhouder Vincent Winkel

Contact

023 620 1000

info@welovo.nl

Openingstijden

maandag

dinsdag

woensdag

09:00 - 18:00

09:00 - 18:00

09:00 - 18:00

donderdag

vrijdag

zaterdag

09:00 - 18:00

09:00 - 18:00

10:00 - 16:00 *

* Werkplaats zaterdag gesloten.

Copyright Welovo             Privacybeleid   |   Onderhoud   |   Bijtelling   |   Occasions

Privacybeleid   |   Onderhoud

Bijtelling   |   Occasions

 

Copyright We Love  Volvo